2013. január 04.

Új szakok a TV2 médiaiskolájában

A TV2 Akadémia jövőre nyolc új képzést indít a média iránt érdeklődők számára.

Jön a videó-újságíró (VJ), az online újságíró és a műsorvezető képzés, emellett elindul a Sport1 csatorna tulajdonosával, a Chello Central Europe-pal együttműködésben megvalósuló sportújságíró, a Színház és Filmintézettel közösen létrehozott epizódszereplő, sorozatszínész és forgatókönyvíró, valamint a Ringierrel közös újságíró képzés.

Ez utóbbi szak vezető tanára Kolozsi Ildikó lesz, a Ringier részéről Murányi András, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, tévékritikus, Sz. Nagy Tamás, a Nemzeti Sport Online főszerkesztője, Trencsényi Zoltán, a Népszabadság magazin főszerkesztője, Pető Péter, a Népszabadság újságírója, Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztő-helyettese, valamint Gergely Márton, a Népszabadság Online lapszerkesztője vesz részt a képzésben. A TV2 Akadémia képzési igazgatója Illés Gabriella, a TV2-csoport kábelcsatornáinak kreatívvezetője.

A TV2 Akadémián oktatni fog a TV2-csoport szinte minden képernyőse és a vezetőség több tagja, így Simon Zsolt, a vállalat vezérigazgatója, Kiss Péter programigazgató, dr. Péntek Zoltán a cég ügyvédje és György Bence, a kereskedelmi tévé aktuális műsorainak vezető szerkesztője is.

A TV2 Akadémia 2009-ben indult, elsőként televíziós szerkesztő és riporter képzéssel.

Iszak Eszti: „A bántalmazóval kellene elbeszélgetni!”

19 perce

A cyberbullying jelenség a mai fiatalokat érintő egyik legelterjedtebb probléma, így az Influencer Festival minden résztvevője és olyan világmárkák is kiállnak a tudatos, felelős social media használat mellett, mint a Coca-Cola.

″Az Index marad, ami volt″

18 órája

Évek óta a frontvonalban érezzük magunkat. Mint egy világháborúban. Hol a Vörös Hadsereg söpör át rajtunk, hol a Wehrmacht, mi meg csak kapkodjuk a fejünket - kezdik a szolgálati közleményüket.