2011. december 13.

Új táblagépes reklámformátumok a Google-tól

Kereső és display vonalon is kínál új hirdetési lehetőségeket a cég, a hirdetők karácsonyi nyüzsgését meglovagolva.

Kereső és display vonalon is kínál új hirdetési lehetőségeket a cég, a hirdetők karácsonyi nyüzsgését meglovagolva.

Új táblagép specifikus hirdetési formátumokkal jelentkezik a Google a karácsony előtti időszakban - írja az Adweek. Az ú jformátumok bevezetését a netes cég belső kutatásai indokolják: ezek szerint a táblagépes felhasználók nem csupán többet vásárolnak kütyüjükön keresztül, mint a többi netező, hanem több interaktivitást is várnak el, s maguk is több információt böngésznek és osztanak meg másokkal.

Az egyelőre csak az amerikai piacon elérhető új formátumok tesztje az elkövetkező napokban kezdődik, és a hirdetők azon igényére válaszol, hogy a gyorsan népszerűvé vált új eszközökön keresztül új módokon érjék el a fogyasztókat. A Google erre válaszul mind kereső, mind display területen jelentkezik újdonságokkal. Utóbbi vonalon hat új rich media megjelenéssel bővíti a kínálatot. Jobb megjelenést kaphatnak a brandek többek között márkázott videókban, illetve új galéria és 360 fokos képnéző opció is beépíthető a reklámokba.

Mint a Google hangsúlyozza, egyelőre tanulási fázisban vannak, és folyamatában tapasztalják meg, hogy mit fogyasztanak szívesen a felhasználók, s mi vonzó a hirdetőknek. Az ugyanakkor nem kérdés, hogy hisznek a táblagépes platformban. A kutatások szerint idén 26 millió táblagépet adtak el az amerikai piacon, és az eladások jövőre elérhetik ennek a dupláját is.