2016. október 28.

Új történelmi folyóirat jelentkezett

Egy állami intézmény teszi kutatásait online formában, periodikaként hozzáférhetővé. Remek az apropó.

A Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) induló online folyóirata a Rendszerváltó Archívum címet kapta, és az interneten elérhető, újság formátumú kiadvány.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából tematikus első lapszámmal tisztelgünk a forradalom emléke előtt.

A RETÖRKI kiemelten fontosnak tartja, hogy rendszeresen bemutassa kutatásainak eredményeit és Archívumának tevékenységét. A reményeink szerint a szakmai és társadalmi érdeklődésnek és elvárásoknak megfelelő, negyedévente megjelenő Rendszerváltó Archívum ezt hivatott szolgálni - írják.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.