2013. március 08.

Új vetélkedővel indítja a tavaszt a VIASAT3

Észbontók címmel női és férfi csapatok versengenek egymással a nyereményekért.

Észbontók címmel női és férfi csapatok versengenek egymással a nyereményekért.

A hazai fejlesztésű, humoros vetélkedő a sokakban élő előítéletekkel játszik. Például tudhatja-e egy csinos lány a választ egy focival kapcsolatos kérdésre?

A négy plusz egy fordulós játékban a csapatoknak meg kell tippelniük, hogy a felvételről bejátszott női vagy férfi „észbontók” eltalálják-e a helyes választ az adott állításra. Ha eltalálták, hogy válaszolt a páros, pontokat kapnak, melyek körönként emelkednek. A második körben képfelismerés keretében folytatódik a tippelés. A harmadik forduló két körös – a feltett kérdésekre kell válaszolni. A negyedik fordulóban mindkét csapat ugyanazt a kérdést kapja. Itt három lehetséges választ is kapnak, és szintén azt kell megtippelniük, melyik választ választották az „észbontók”.

Végül az utolsó, „Akasztják a hóhért” fordulóban saját maguknak kell megválaszolni gyors kvízkérdéseket. Itt nagy a tét, 100 pontot nyerhetnek vagy veszíthetnek. Ezután eldől, hogy ki nyerte meg a játékot és ki jut a döntő fordulóba, ahol kiderül, hogy nyer-e egyáltalán, és ha igen, mit. A döntöbe jutott csapat kap egy kérdést, három válasz lehetőséggel. Kapnak 2 nyereményt, mérlegelnek, melyiket melyik válaszra tegyék fel. Megtippelik az „észbontók” válaszát, a legnagyobb értékű nyereményt arra a válaszra teszik fel, amelyikre a legtöbb esélyt látják. Helyes válasz esetén a csapat megnyeri az értékes nyereményt.

A műsort egyébként nem egy stúdióban, hanem egy budai szórakozóhelyen rögzítik. A műsorvezető Kovács Áron, aki a Nyered ha Mered című kvízműsorból már ismerős lehet a VIASAT3 nézőinek körében.

Az Észbontók április 11-től minden csütörtök este, nyolc héten keresztül lesz látható.

Rádiós pályázatok

14 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.