2016. október 17.

Újabb BL-sorozat a Sport TV-n

A Sport TV labdarúgás, kézilabda, vízilabda és jégkorong BL után kosárlabda Bajnokok Ligáját is közvetít Magyarországon.

Közleményük szerint az európai kosárlabda-szövetség (FIBA Europe) hosszú évek előkészületei után a 2016-17-es szezonban elindítja a kosárlabda Bajnokok Ligáját, amelynek közvetítési jogait a Sport TV vásárolta meg Magyarországon. Hazánkat a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK képviseli a sorozatban, amelynek főtábláján huszonkét ország negyven csapata szerepel öt nyolcas csoportban.

Nagy büszkeség nekünk, hogy évek óta mi közvetítjük a Szolnoki Olaj nemzetközi kupameccseit, sok-sok nagy csatát, és remek eredményeket láttunk már, de ilyen elit sorozatban még nem szurkolhattunk a csapatnak. Az, hogy a magyar bajnok végül azonnal a főtáblára került, a klubnál végzett szisztematikus munka és a korábbi eredmények gyümölcse. Nagy öröm, hogy a FIBA elindította a kosárlabda BL-t, és hogy mi megszereztük a sorozat közvetítési jogát. Ez lesz a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda és a jégkorong mellett az ötödik olyan sportág, amelynek Bajnokok Ligája elnevezésű sorozatát a Sport TV-n követhetik a nézők. Így terveink szerint legalább 250 BL-meccset adunk majd a 2016/17-es szezonban csatornáinkon – idézik Máté Pál főszerkesztőt.

A mérkőzéseket kedd-szerda ritmusban rendezik, a Szolnok minden BL-meccse mellett fordulónként egy további találkozó is képernyőre kerül a Sport TV-n, amely a rájátszás minden játéknapjáról és a Final4-ról is közvetít. Ez összesen legalább 44 mérkőzést jelent a 2016/17-es szezonban.

Elhunyt Baló György

10 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.