2013. május 21.

Újabb Digi-eladás

Már megint megvált egy részlegétől a Digi-csoport mögött álló romániai RCS&RDS. Most tőlünk északra adtak el, nem tudni, mennyiért.

Már megint megvált egy részlegétől a Digi-csoport mögött álló romániai RCS&RDS. Most tőlünk északra adtak el, nem tudni, mennyiért.

Merthogy a felek azt nem hozták nyilvánosságra, pontosan mennyiért veszi meg a Slovak Telekom (ST) a Digi Slovakia nevű céget. Szakportálok beszámolója szerint hónapok óta folytak a tárgyalások az ügyletről, amellyel a vevő jelentősen erősítheti pozícióit a helyi televíziós piacon. Az ügyletet előzetesen jóvá kell hagynia a pozsonyi kartellhatóságnak.

Az ST mintegy 180 ezer műholdas és IPTV-ügyféllel, valamint 15 ezer mobiltévé-előfizetővel rendelkezik. A helyi piacra hét évvel ezelőtt belépő, tíz városban kábeltévé- és internet-szolgáltatást nyújtó Digi szlovákiai ügyfélköre mintegy 270 ezres.

Mint arról nemrég portálunk is beszámolt, nemrég horvátországi érdekeltségétől vált meg az RCS&RDS-csoport; ott az egyik helyi mobilszolgáltató volt a vevő.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

5 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

7 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.