2014. január 20.

Újabb Google-óriásüzlet

Rendületlenül terjeszkedik a világ legnépszerűbb keresője mögött álló vállalat, amely legújabb beszerzésével a távvezérelt eszközök piacán erősít.

Rendületlenül terjeszkedik a világ legnépszerűbb keresője mögött álló vállalat, amely legújabb beszerzésével a távvezérelt eszközök piacán erősít.

A Google 3,2 milliárd dollárért szerzi meg a Nest Labs nevű céget, amelyben az egykori Apple-designer, Tony Fadell fejleszt otthoni okoseszközöket, legyen szó termosztátról vagy füstérzékelőről. A lényeg az, hogy az eszköz programozható legyen és tudjon okostelefonnal kommunikálni, s ezzel szolgálja az alapító elgondolását, vagyis hogy minél „zöldebbé” váljanak világszerte a házak.

A vevő közlése szerint az ügylet pár hónapon belül esedékes lezárulta után sem változik a Nest neve, menedzsmentje. A felek kölcsönösen előnyös ügyletről beszélnek: a Google házon belülre hozza a fejlesztéseket, a Nest viszont a korábbinál nagyobb erőforrások birtokában erősíthet a piaci versenyben.

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

16 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.