2013. augusztus 13.

Újabb Horizon-roham

Két újabb piacra lép be heteken belül a Liberty szolgáltatása – közülük az egyik méretes. A cég nagyot nőtt egy bevásárlással.

Két újabb piacra lép be heteken belül a Liberty szolgáltatása – közülük az egyik méretes. A cég nagyot nőtt egy bevásárlással.

A német-és írországi belépő előzményei bíztatóak; a szolgáltatás pár hónap alatt 270 ezer ügyfelet szerzett Hollandiában és Svájcban. A második negyedév végére a Liberty által kimutatott 13,7 millió fogyasztói egység (RGU) ugyan 47 százalékkal több az egy esztendővel korábbinál, de ez elsősorban nem a dinamikus bővüléssel, hanem a Virgin megszerzésével magyarázható. (A nemrégiben megszerzett társaság TiVo névre hallgató szolgáltatása 1,7 millió ügyfelet mondat magáénak.)

Saját adatai szerint Németországban lassult a LIberty terjeszkedése: a tavalyi év azonos időszakánál 60 ezerrel kevesebb, 129 ezer ügyfelet szerzett a második negyedévben, míg Hollandiában hétezer kuncsaftot vesztett – ez egy éve kimutatott nyereségének fele. Térségünkben vegyes a kép: Romániában 10 ezer feletti, Csehországban 1100-as veszteséget kellett elkönyvelnie a cégnek, míg Magyarországon 3300, Szlovákiában 1800 új ügyfelet nyert. A konszolidált forgalom 637 millió dollárral, 3,16milliárdra ugrott. A működési eredmény – hét százalékos emelkedéssel – 445 millió dollárvolt.