2013. augusztus 15.

Újabb amerikai konszolidáció

A mobilpiac után most a kábeltévé-szolgáltatókon lehet a sor az Egyesült Államokban, ahol két vezető társaság egyesüléséről susognak.

A mobilpiac után most a kábeltévé-szolgáltatókon lehet a sor az Egyesült Államokban, ahol két vezető társaság egyesüléséről susognak. Vagy többről van szó?

Az információ ugyanis az üzleti témákban remekül értesült Bloomberg hírügynökségtől származik: összeolvadhat a harmadik és a negyedik számú piaci szereplő, a Cox Communications Inc. és a Charter Communications Inc. A hír szerint az ügyletről a Cox első embere és a Charter közel negyedét tulajdonló Liberty Media főnöke, John Malone folytatott „magánmegbeszélést”.

Az értesülés szerint a két cég között nem kezdődtek közvetlen tárgyalások, és még abban sem jutottak például dűlőre a partnerek, hogy ki vegyen meg kit. Elemzők szerint a 4,8, illetve 4,4millió ügyfelet kiszolgáló cégek közös jövőjének záloga egy jól eltalált OTT-stratégia lehet – ebben pedig jelentős szerepe lehet a Charter szélessávú internetes hálózatának.

Rádiós pályázatok

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.