2011. május 19.

Újabb brutál büntetés a Való Világ miatt

A legutóbbi 144 milliós büntetést gyorsan követte egy újabb, 88 millióról szóló határozat.

A legutóbbi 144 milliós büntetést gyorsan követte egy újabb, 88 millióról szóló határozat.

Legutóbbi ülésén 88 milliós büntetést osztott ki a Médiatanács az RTL Klubnak a Való Világ januári adásai miatt. Ezen időszak alatt a műsor és a hozzá tartozó Neked Való 14 alkalommal sértette meg a kiskorúak védelmét célzó rendelkezéseket, ami miatt a csatornának 75 408 766 forint kötbért kell fizetnie.

Nemcsak maguknak a műsoroknak a korhatár besorolásával és a tartalmukkal volt gondja a hatóságnak, hanem a műsorelőzetesekével is. Ezeket a Médiatanács meglátása szerint 87 alkalommal adták le nem megfelelő időpontban. Ez összesen 12 874 666 forintjába fájhat a tévének.

A hatóság szerint sérültek a termékelhelyezésre vonatkozó szabályok is: összesen 22 alkalommal nem volt megfelelő az erre vonatkozó tájékoztatás. Emiatt az RTL Klub figyelmeztetést kapott a testülettől, amely közlése szerint azért elégedett meg az enyhébb szankcióval, mert csak január óta szabad ez a reklámozási forma, és még bele kell rázódniuk a műsorszolgáltatóknak a megfelelő használatba.

Közben még mindig nincs vége az ügynek, mivel a Médiatanács a panaszok nyomán vizsgálja a január utáni VV4 és Neked Való részeket, illetve a realityt végül megnyerő Alekosz két műsorát, a Szerelem a legfölsőbb szinteken című párkereső show-t és az ehhez kapcsolódó Alekosznak Valót is elkezdték monitorozni. Tehát az RTL nem lélegezhet fel, pedig már a 144 milliót is sokallták, és azt közölték, hogy fellebbeznek a határozat ellen.

Elhunyt Baló György

11 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.