2017. május 12.

Újabb fordulat a Chili TV ügyben

A védjegyperben első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék a május 10-i napon hozott ítéletében megállapította, hogy a TV2 mind a nemzeti, mind a közösségi TV Paprika védjegyet bitorolja.

A TV Paprika csatorna műsorszolgáltatója, az AMC Networks közleménye szerint a bíróság kötelezte a TV2-t, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, e szolgáltatás chilitv.tv weboldalon történő reklámozását és a domain név használatát.

A bíróság indokolásában előadta, hogy nem kötik az ideiglenes intézkedést hatályon kívül helyező ítélőtáblai végzésben foglaltak. Emlékeztetőül: a védjegyper indításakor az elsőfokú bíróság által kiadott ideiglenes intézkedés azonnali hatállyal eltiltotta a TV2-t a Chili TV megjelölés használatától, a másodfokú bíróság azonban azt hatályon kívül helyezte azzal az indokolással, miszerint a fogyasztók nem tudják mi az a „chili” és így nem tévesztik össze a paprikával.

Az elsőfokú bíróság azonban nem tette magáévá az ítélőtábla véleményét, különös tekintettel az AMC által a perbe becsatolt bizonyítékokra, többek között egy közvélemény kutatási eredményre. A múlt hónapban ugyanis 1000 fő megkérdezésével készült egy országos, reprezentatív közvélemény kutatás, melynek során a kérdezőbiztosok nyitott kérdésére – „Ön szerint mi a chili?” – a válaszadók 95%-a a saját szavaikkal megfogalmazott válaszaikban a paprikát említették.

Jön a Better Call Saul 4. évada

31 perce

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.