A Magyar Telekom összes platformján az alapcsomagban kínálja az Euronews-t, az egyetlen magyar nyelven is sugárzó nemzetközi hírcsatornát.

A magyar Euronews januártól a Deutsche Telekom Group-hoz tartozó Magyar Telekom IPTV- és kábel tv, valamint a műholdas csatornákat tartalmazó kínálatában is az alapcsomagban elérhető, ezáltal több mint 860 000 nézőre tehet szert.

Az új műsorelosztási megállapodással a magyar Euronews Magyarországon immár 1,2 millió háztartásban elérhető - olvasható a közleményben.

A magyar Euronews a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján magyar nyelvű híreket szolgáltat a nagyvilágból. A stáb 31 főből áll: a budapesti irodában 24, az Euronews lyoni székhelyén 2, a brüsszeli irodában 3 fő dolgozik. A magyar adás 2018. májusában lesz öt éves.

Kert Attila, a 25 éves tapasztalattal rendelkező magyar televíziós szakember az Euronews Hungary Kft. igazgatója, amely az Euronews SA kizárólagos tulajdonában áll.

2017 májusától a helyi közönségek igényeinek jobb kielégítése érdekében az Euronews átalakította a működését: a nemzetközi tartalom mellett nagyobb hangsúlyt kapnak az adott nyelvterületre szabott hírek és a növekvő számban készülő helyi riportok. Az új stratégiai terv teljeskörű megvalósítása érdekében a magyar Euronews csapata új műsorok elindítását tervezi.

Címkék: média euronews telekom