2012. június 20.

Újabb jogosztás Futballisztánban

Még egy népes focinemzetnél zárult le a közvetítési jogokra kiírt tender. Kazalnyi pénzt fizet a két nyertes, de veszteséges biztos nem lesz a dolog.

Még egy népes focinemzetnél zárult le a közvetítési jogokra kiírt tender. Kazalnyi pénzt fizet a két nyertes, de veszteséges biztos nem lesz a dolog.

A napokban kihirdetett brit döntés szerint a hét licitre feldobott csomag közül ötöt a BSkyB, kettőt a British Telecom (BT) nyert el. A jövőre induló és az azt követő két szezon jogait mintegy hárommilliárd fontra értékelték.

Az előbbi cég évi 760, az utóbbi közel 250 milliót fizet évente a lehetőségért. Ezért cserébe a BSkyB egy évadban 116, a BT 38 összecsapást (közte mind a három nyitóeseményt) közvetíthet.

A Sky-csoport műholdas, kábeles, IPTV-, internetes és mobiltelefonos közvetítéseket is kínál majd, a BT pedig saját futballcsatornát indít. A Bundesliga-jogokért menő versenyfutást követő licit nagy vesztese egyébként az ESPN, amelyet a BT utasított maga mögé a ráígérésben.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

6 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

13 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.