2011. február 07.

Újabb latin-amerikai piacon terjeszkedik a Metro

Miközben az ingyenes napilap a már kevéssé jövedelmező érett piacokon visszafogja magát, a feltörekvő médiapiacokon folytatja a nyomulást.

Miközben az ingyenes napilap a már kevéssé jövedelmező érett piacokon visszafogja magát, a feltörekvő médiapiacokon folytatja a nyomulást. Az új állomás Guatemala.

Franchise szerződést kötött és közös céget alapított a Metro International és a Grupo de Emisoras Unidas (GEU), melynek nyomán Publinews címmel jelenik meg az ingyenes napilap Guatemalában.

A lapot a 3 millió lakosú fővárosban, Ciudad de Guatemalában terjesztik 84 ezer példányban, s a Metro International a közép-amerikai terjeszkedés első állomásának, illetve a későbbi regionális építkezés alapjának tekinti.

A Metro 25 százalékos részesedést birtokol a közös cégben, s adott esetben lehetősége lesz tulajdonrésze növelésére is. A nagyobb részt a GEU birtokolja, amely az ország egyik vezető médiacége.

A guatemalai főváros azért is érdekes az ingyenes napilapnak, mert ott található a közép-amerikai médiaipar számos jelentős cége, így médiaügynökségek és márkatulajdonosok regionális központjai is. Ciudad de Guatemala helyi reklámpiaca 66 millió eurót tesz ki éves szinten.

 

Címkék: metro latin-amerika