2011. november 09.

Újabb lengyel óriástervek

Stratégiai együttműködésre lépett a Canal+ birodalommal két lengyelországi médiaház. Nagyravágyó tervek húzódnak meg a háttérben.

Stratégiai együttműködésre lépett a Canal+ birodalommal két lengyelországi médiaház. Nagyravágyó tervek húzódnak meg a háttérben.

Helyi sajtóértesülések szerint ugyanis a fizetőstévé-bizniszben működne együtt a franciákkal az ITI és a TVN. A cél egy olyan digitális hálózat kiépítése lehet, amelynek két és fél milliónál is több előfizetője van.

A két lengyel nagyvállalat pénzmozgás nélküli ügyletben állna össze, mégpedig oly módon, hogy minden érintett tekintélyes, de kisebbségi részesedéssel bírna a közös vállalatban. (Eközben azonban a Canal+ opciót szerezne arra, hogy kivásárolja a TVN-ből a többségi tulajdonos ITI-t.)

Az ügylet eredményeként a partnerek jobb eséllyel támadhatják a másik nagyágyú, a piacvezető, nemrég újabb lépéssel terjeszkedő Cyfrowy Polsat pozícióit, amely jelenleg 3,5 millió ügyfelet mondhat magáénak.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

5 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

8 órája

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.