2013. május 31.

Újabb magaslatokba tolták az olvasók az NLCafét

Megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja.

Megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja.

Május 28-án megdőlt a Nők Lapja Café és az egész online női szegmens napi egyedi látogatóinak korábbi rekordja: ezen a napon több mint 679 ezren voltak kíváncsiak a portál cikkeire. A három vezető női site idei legjobb napi látogatottságát tekintve a Nők Lapja Café elérése a Life statisztikájának kétszerese, a Feminának pedig csaknem két és félszerese (forrás: Gemius OPA; 2013. - Life.hu 2013.03.11. 326.700 RU – Femina.hu 2013.03.21. 278.712 RU). Az ezt bejelentő Sanoma közleménye hangsúlyozza, hogy a kimagasló eredmény nem egyszeri alkalom, hiszen májusban már számos alkalommal 400 ezernél többen keresték fel a legnépszerűbb női internetes portált.

A hónapok óta tartó dinamikus növekedés és a rekord elérése több pilléren nyugszik a szerkesztőség szerint. „Olyan online újságot csinálunk, amit mi is szívesen elolvasnánk. Célunk, hogy a látogató minden nap olyan élményt kapjon, amelyből töltekezhet a hétköznapok során” – ad ízelítőt a szerkesztési elvekről Jakab Kriszta vezető szerkesztő. „Emellett folyamatosan keressük és teszteljük azokat az alternatív megoldásokat, amelyeknek köszönhetően új olvasókat érünk el. A tegnapi siker részben annak köszönhető, hogy ezek a megoldások a vártnál jobban teljesítenek” – tette hozzá.

Az elmúlt fél évben jelentősen sikerült jelentősen megnövelni a közösségi médiából érkező forgalmat is. A Facebookon a Nők Lapja Café a 25-44 évesek körében a legnépszerűbb. A szerkesztők ráéreztek arra, milyen tartalmakkal és kontaktusszámmal aktivitási gyakoriság mellett lehet sikeresen mozgósítani az immár 111 ezres rajongótábort.

A rekordhoz hozzájárult az is, hogy a Nők Lapja Café minden platformról elérhető: az online verzió és a Facebook csoport mellett mobilsite-ot és mobil applikációt is üzemeltetnek. A mobilon olvasók száma hónapok óta dinamikusan nő.

A Nők Lapja Café abszolút látogatottsági rekordjával bekerült a félmillió felettiek klubjába. A nem tematikus online médiumok közül sem sokan tartoznak ide, éppen ezért kimondottan női oldalként ez egyedülálló teljesítménynek számít.