2014. október 15.

Újabb magyar prezentációs eszköz indul a Szilícium-völgybe

A Sopreso prezentáció-támogató szolgáltatást fejlesztő magyar startup is a kiemelt győztesek közé került az OpenAxel startup verseny döntőjében.

A Sopreso nevű interaktív prezentáció-támogató szolgáltatást fejlesztő magyar startup is a kiemelt győztesek közé került az OpenAxel startup verseny döntőjében.

Madridban a South Summit konferencia keretein belül rendezték meg az Európai Bizottság által életre hívott „Open Acceleration across Europe”, vagyis OpenAxel startup verseny döntőjét. Az európai program, aminek magyarországi szervező partnere az IVSZ, azzal a céllal jött létre, hogy feltérképezze és segítse az EU-n belüli technológiai startup cégeket, európai szinten javítsa a technológiai területen a vállalkozási kedvet és támogassa az együttműködést. Az OpenAxel zsűrije az alapos előszűrés és Skype-interjúk után élő bemutatkozáson hallgatta meg az ígéretes csapatokat, majd végül három kategóriában összesen kilenc győztest hirdetett ki, akik utazhatnak az Egyesült Államokba.

A kiemelt csapatok közé egyetlen magyar jelölt, a szegedi Sopreso jutott be. A Prezi nyomdokaiba lépő megoldás is a nyilvános előadásokat könnyíti meg, de ezúttal nem a prezentációkészítésre jött létre egy megoldás, hanem az előadó és a közönség közti kapcsolatot rázza fel interaktív lehetőségekkel a startup. Az alapképesség, amiért már most is sok konferencián használják, hogy a résztvevők egy mobilböngészőben megnyitva egy egyszerű webcímet, azonnal hozzászólhatnak, kérdezhetnek, visszalapozhatnak a prezentációban. Ezen felül azonban haza lehet vinni az előadás anyagait, de akár bemutatkozni, gratulálni, virtuálisan névjegyet cserélni is lehetséges.

SOPRESO Product Demo from SOPRESO Team on Vimeo.

A több mint 160 jelentkező közül Magyarországról kiemelkedően sok, 42 jelentkezés érkezett és még a top 15-ös listában is három magyar versenyző volt. A Sopreso mellett a privát videóközvetítésre építő ANGL, illetve az elektronikus pénz megoldását fejlesztő Buxa csapata került még közel a kiemelt pozícióhoz.

Az OpenAxel verseny 2015-ben is meghirdetésre kerül, a szakmai szervezetek, így a magyar IVSZ is várják a startupok és mentorok jelentkezését.