2013. február 04.

Újabb öt évig folytathatja a Jazzy Rádió

2018. október 27-ig hosszabbították meg a rádió hatósági szerződését.

2018. október 27-ig hosszabbították meg a rádió hatósági szerződését.

Újabb öt évvel meghosszabította a Jazzy Rádió idén lejáró szerződését az NMHH Médiatanácsa. Így a közösségi rádióként működő budapesti zenei adó 2018. október 27-ig rendelkezik érvényes hatósági szerződéssel a 90.9 MHz-es hullámhosszon.

A csatorna 2006. október 26-án kötött műsorszolgáltatási szerződést a Médiatanács jogelődjével, az ORTT-vel. A szerződés hét évre szólt, amely öt évvel meghosszabbítható, a Médiatanács most erről a megújításról döntött.

 

Mint a hatóság közölte, "a jogszabályi előírásoknak megfelelően a csatorna tulajdonosának, a Magyar Jazz Rádió Kft.-nek nincs tartozása, határidőben, azaz legalább 14 hónappal a lejárat előtt jelezte megújítási kérelmét, és a Médiatanáccsal megkötött szerződést, illetve a médiatörvényt ismételten vagy súlyosan nem szegte meg."

A rádió 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Napi hírek közlésére legalább 4 százaléknyi műsoridőt szánnak. A Jazzy Rádióban hallható hétfőnként este 8 órától műsorunk, a Médiapiac is.