2017. december 01.

Újabb pengeváltás a TV2 és az RTL között

Szombaton reklámszünet nélkül két epizódot is levetít a TV2 a Korhatáros szerelemből arra reagálva, hogy az RTL hadrendbe állította népszerű vetélkedőjét, a Falat.

„Az RTL a magyar sorozatgyártást támadja hátba azzal, hogy váratlanul másodjára is műsorra tűzi vetélkedőjét (a Fal című vetélkedőt – a szerk.). A TV2 nem hátrál meg és minden körülményt megteremt, hogy a Korhatáros szerelem méltó módon mutatkozhasson be a nézőknek. Reagálva erre a méltatlan helyzetre a TV2 szombat este, rögtön az Ázsia Expressz után, reklámszünet nélkül mutatja be vadonatúj romantikus vígjátéksorozatának első két epizódját” – olvasható a TV2-csoport péntek késő délután kiadott közleményében.

Mint arról a Médiapiac is beszámolt, az RTL Klub előre hozva a Fal újabb adását szombat este tűzte műsorra a legújabb vetélkedőjét, pont abban az idősávban, amikor a Korhatáros szerelemnek lesz a premierje a TV2-n. Az RTL ugyanis azzal vádolja a vetélytárs tévétársaságot, hogy lenyúlta a formátumot. A Sebestyén Balázs vezette Fal nem az RTL saját fejlesztése, hanem az NBC-é, LeBron James NBA-sztár cégének ötletéből készítették. A formátumra licitált a TV2 is, de végül alulmaradt, ám nem hagyták annyiban, Stohl András vezetésével forgatnak egy hasonló vetélkedőt Piramis címen. Az RTL programigazgatója, Kolosi Péter akkor ezt nyilatkozta a Comment:com-nak: "a TV2 ellopta a The Wall azaz A Fal című új vetélkedőnk ötletét és know-how-ját".

Erre reagált úgy az RTL, hogy kiutaztatta a stábot Milánóba, és leforgattak néhány részt az olasz verzió díszletébe, amelyből egyet már bemutattak. A vetélkedő nagyon jó nézettséget produkált, több mint 1,2 millióan kapcsoltak az RTL Klubra. Igaz, akkor még az volt a mondás, hogy az egy különleges alkalom volt, most viszont szombatra beterveztek egy újabb adást. A TV2 tíz nappal ezelőtti közleményében – amikor kirobbant a Fal vs. Piramis vita – azt hangoztatta, hogy „az RTL Klub is az elmúlt években számos olyan műsort tűzött képernyőre, amelyek nagy hasonlóságot mutattak ismert nemzetközi formátumokkal”. Igaz, azt nem tették hozzá, hogy ezen műsorok gyártója anno az az IKO volt, amelyik akkoriban az RTL, most már a TV2 beszállítója.

"Kíváncsian várjuk, hogy hányszor lesz még premier előtti adása A Falnak. Ez az ismételt pánikszerű lépés annak a bizonyítéka, hogy az RTL tart tőlünk és a sorozatunktól, ezért azonnali változtatásokra kényszerül” – olvasható Fischer Gábor TV2-s programigazgató nyilatkozata a társaság pénteken kiadott közleményében.