2011. július 25.

Újabb szervezettel társszabályoz a Médiatanács

Az ÖRT, az MTE és az MLE után az elektronikus műsorszolgáltatókat tömörítő MEME is aláírt a hatósággal.

Az ÖRT, az MTE és az MLE után az elektronikus műsorszolgáltatókat tömörítő MEME is aláírt a hatósággal.

Újabb társszabályozói szerződést írt alá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, ezúttal a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületével (MEME) 2011. július 24-én.

A Málnay B. Levente elnökölte MEME arra kapott felhatalmazást, hogy internetes sajtótermékek és lekérhető médiaszolgáltatások esetében felügyelje a médiaalkotmány és a médiatörvénybizonyos rendelkezéseinek betartását.

A rádiókat és tévéket tömörítő szervezet akkor járhat el egy médiaszolgáltatóval szemben, ha az önmagára kötelezőnek fogadta el korábban a szerződés részét képező magatartási kódexet, függetlenül attól, hogy egyébként tagja-e a MEMÉ-nek.

A Médiatanács, amely korábban a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületével (MTE), az Önszabályozó Reklám Testülettel (ÖRT) és a Magyar Lapkiadók Egyesületével (MLE) írt alá hasonló dokumentumot, anyagi támogatást is nyújt a szakmai szervezetnek társszabályozói feladatai ellátásához.

"Úgy gondoljuk, hogy a MEME – az iparág képviseletében – szakmailag felkészült a feladatra. A társszabályozás gyakorlati megvalósulása tekintetében Magyarország az első olyan országok között van Európában, amelyek lehetővé tették, hogy a tradicionális szabályozás mellett ez a progresszív, az iparág szereplőinek részvételével működő szabályozás megvalósulhasson. Úgy gondoljuk, hogy e lehetőség biztosítása előremutató, a MEME és tagjai optimisták a társszabályozás hatékony működését illetően" - nyilatkozta Málnay B. Levente.