Szalay Dániel 2013. július 19.

Újabb területeken érhető el a 4G

A Telekom negyedik generációs mobilinternet szolgáltatása hét újabb megyeszékhelyre és számos további településre is megérkezett.

A Telekom negyedik generációs mobilinternet szolgáltatása hét újabb megyeszékhelyre és számos további településre is megérkezett.

A szolgáltató 2013 július közepéig a társaság újabb megyeszékhelyeket, nagyvárosokat és településeket fedett le a 4G/LTE technológiával. Mostanra többek között Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Tatabánya és Zalaegerszeg nagy részén is elérhetővé vált a következő generációs mobilinternet, így a főváros mellett már 87 településen, a lakosság több mint 37%-a számára elérhető a szolgáltatás. (A települések teljes listája a www.telekom.hu/4G linken található).

A Telekom hangsúlyozta, hogy a lefedettség további bővítéséhez és a szolgáltatásminőség fenntartásához fontosnak tartanák a rendelkezésre álló és ezután felszabaduló 4G/ LTE-célú frekvenciák mielőbbi hasznosítását. A cég terve az, hogy ha minden jól megy, az év végéig további vidéki településeken biztosítja majd a 4G lefedettséget.

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára tapasztalható előnye a nagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások, köztük az üzleti felhasználásra fejlesztett programok, illetve játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre. Mindezek látványos mértékben növelik a mobilinternetezés élményét.

A magasabb minőségű mobilinternet szolgáltatás igénybevételéhez a 4G lefedettségi területen 4G-hez kínált mobilinternet-csomagra és 4G-képes felhasználói eszközre van szükség. A Telekomnál ma már 6 gyártótól összesen 14 féle modell kapható, ami megfelel a 4G-hez.

A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.