2014. január 30.

Újabb török Dzsazíra-menet

Több fronton támadja a török nyelvű piacot a katari hírcsatorna. Törökország mellett a térség számos államában meg akarnak jelenni az új csatornával.

Több fronton támadja a török nyelvű piacot a katari hírcsatorna. Törökország mellett a térség számos államában meg akarnak jelenni az új csatornával.

Három hete még arról írtunk, hogy a legnagyobb helyi műholdas platform, a Digiturk megvásárlására pályázik az al-Dzsazíra, most pedig arról, hogy helyi csatornát indítanak – de két lépésben. Portáljuk ugyan már elérhető, de ez csak az előkészítő fázis; nemsokára indul a televíziós csatorna is; a stúdiók már épülnek Isztambul Topkapi negyedében.

Az al-Jazeera Türkkel nem csupán a 75 milliós törökországi népességet érik majd el, hanem Európa, a Kaukázus, a Közel-Kelet és Közép-Ázsia lakosságát is, amivel 130-140 milliósra bővül a célközönség. Ez lesz a negyedik adásnyelv a hírcsatorna-hálózatnál az arab, az angol és a két éve indult balkáni adónál használt szerb/horvát után.

Legendás rockerek A Dal színpadán

13 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

15 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.