2017. június 01.

Újítás a médiaképzésben

Hosszú távú partneri együttműködést kötött a Kodolányi János Főiskola és a SentiOne webes szöveganalitikával foglalkozó nemzetközi cégcsoport.

Az együttműködés célja annak az online tudásbázisnak a megnyitása a hallgatók, a tanárok és a kutatók előtt, amely a weben közzétett tartalmak elemzésével értékhordozó üzenetekké alakítja az adatokat, és így interaktív módon biztosít forrásanyagot bármilyen kutatási témához. A KJF hallgatói így közvetlen gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek.

A SocialLibrary három évre visszamenően figyeli az online közzétett tartalmakat – nem csupán az összes jelentős közösségi média csatornán (Facebook,Instagram, YouTube, Twitter, Tumblr), de a weboldalak, fórumok, blogok, mikroblogok, fórumok esetében is.

A ’sociallistening’-ként ismert webes szöveganalitikai módszer kulcsszavak és -kifejezések mentén figyeli az internetes tartalmakat – azokhoz érzelmi hátteret társít, meghatározza a véleményvezéreket, a nemek arányát, megmutatja a legnépszerűbb időszakokat, bejegyzéseket és még sok más adatgazdag eredményt. Teszi mindezt kontextuális alapon (feltérképezi adott téma környezetét is) és interaktív módon (nem csupán az összefüggéseket, de a konkrét bejegyzéseket is megmutatva).

A főiskolával kötött partnerszerződés során a SentiOne nem csupán ingyenes rendszerhozzáférést nyújt, de a rendszerhasználati tudásanyag átadását is, a tantervbe integrált tréningeken, előadásokon, gyakorlati szemináriumokon keresztül.

„Főiskolánk alapvető oktatási filozófiája a gyakorlatra koncentrál” – mondta az egyezmény aláírásakor Dr. Szabó Péter rektor. „Ezzel a lehetőséggel a hallgatók a mai aktuális tudásanyagra és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.”

„Arra törekszünk, hogy a közösségi média figyelést megismertessük a jövő szakmai generációjával” – mondta Vida Eszter, a SentiOne magyarországi ügynökségének kommunikációs vezetője. „A SocialLibrary program bevezetése a Kodolányi János Főiskolára ennek a törekvésnek az egyik első állomása. Nagy és új lehetőséget látunk ebben a kezdeményezésben és oktatási formában”.

Az egyezmény a jövő oktatási félévben lép életbe és egyelőre két szemeszteren át tart majd.

Megérkezett a Cinemax Pak a UPC kínálatába

2018. augusztus 16.

Az egyedi Cinemax és Cinemax 2 csatornák a legismertebb filmeket és sorozatokat, a legnépszerűbb színészeket, valamint a legjobb történeteket hozzák el a világ minden tájáról.

„Kiment a divatból, amit csináltam harminc évig″

2018. augusztus 16.

Az InfoRádió műsorvezetője, Hlavay Richárd több évtizedes újságírói pályafutás után markáns karrierváltást vitt véghez, amelyről beszélt is a Digital Hungary-nek adott interjújában.