2016. május 13.

Újra nyert a Gemius az IAB Awardson

A Gemius kapta a legjobb európai piackutatási termékért járó díjat. A győztes termék módszertana napi adatokat szolgáltat a honlapok nézettségéről (gemiusOvernight). A Gemius már második alkalommal győzött a versenyen. 

Az IAB-díj bizonyíték arra, hogy az európai internetes szektor elismeri erőfeszítéseinket, és egyúttal a sok éves munka gyümölcse. Továbbá az elmúlt három hónap kemény munkájának is mérföldköve, mert megtettünk mindent annak érdekében, hogy a termékeink a gyakorlatban is a lehető leghatékonyabban működjenek – kommentálta a hírt a cég közleményében Piotr Ejdys, a vállalat elnöke6 felidézve az utóbbi híres projektjeit.

Márciusban elindítottunk egy kutatást Lengyelországban és Ukrajnában a videohirdetési piaccal kapcsolatban. Májusban megnyertünk egy internetes piackutatási tendert Csehországban. Lengyelországban néhány kulcsfontosságú megoldást implementáltunk a reklámipar számára, pl. a másnap elérhető napi adatok biztosítását, ami a PC-s, okostelefonos és tabletes forgalmat két helyszínen, otthon és a munkahelyen is méri. Ma pedig közzétettük az első adatokat, amelyek a hirdetők és a honlapok teljes elérését mutatják az összes eszközön – sorolta.

Idén a Gemiust két díjra is jelölték az internetes piackutatási megoldásaiért. A vállalatot a PC-s internetes nézettségi adatok két helyszínen, otthon és a munkahelyen mért adatai (Home&Work Multilocation Model) miatt is jelölték díjra.

A Gemius győzelme nem az első siker az IAB Europe Research Awardson. 2015-ben a vállalatot azért a módszertanáért díjazták, amelynek a segítségével a hirdetők számára elérhetővé vált a nézettség az összes eszközön (Behavioral Panel Synthesis, BPS) – emlékeztettek. Az IAB Europe Research Awardsot már hatodik éve rendezték meg. A zsűri 8 kategóriában díjazza a jelölteket: Hatékony Márka Reklámozás, Fogyasztói Attitűdök és Viselkedés, Fogyasztói Eszközök, Digitális Hirdetési Formátumok, Reklám Megoldások, Piackutatási és Adat Innováció, Közönségmérés, Hatékony Kutatási Büdzsé.