2011. január 20.

Újra szól a Katolikus Rádió

Több ügyben is döntött a Médiatanács. Így például 60 százalékkal több pénz jut a közösségi médiaszolgáltatóknak.

Több ügyben is döntött a Médiatanács. Így például 60 százalékkal több pénz jut a közösségi médiaszolgáltatóknak.

A Médiatanács friss döntése alapján 2011-ben majd 60 százalékkal több pénz jut a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeire, azaz összesen 500 millió forintot lehet nyerni a rezsipályázatokon. Ezzel összefüggésben elfogadták az Általános Pályázati Feltételeket (ÁPF). Az ÁPF egyik újdonsága, hogy ezentúl a zárt beadású pályázatoknál is lesz lehetőség a hiánypótlásra.

A médiahatóság emellett több helyi frekvencia ügyében döntött. Ennek egyik nyertese a múlt szombaton középhullámú adását befejező Katolikus Rádió. A médium Székesfehérvár vételkörzetében a 96,1 MHz-es helyi frekvencián pályázott sikerrel. A rádiónak emellett több más pályázata is elbírálási szakaszban van, ezekről később tárgyalnak.

A Lánchíd Rádió szintén Székesfehérváron a 106,6 MHz-en, emellett Győr vételkörzetében a 88,1 MHz-en nyert. Fehérgyarmaton a Friends-Lan Kft., Debrecenben pedig az Európa Rádió Nonprofit Kft. kapott médiaszolgáltatási jogosultságot.

A lejáró szerződéssel rendelkező rádióknak lehetőségük van arra, hogy hatvan napra akár többször is ideiglenes jogosultságot szerezzenek, amennyiben nincs díjtartozásuk. A Tanács szerdán nyolc ilyen ügyben hozott döntést.