2012. február 09.

Újra tudósíthat a Parlamentből az Index

Február 13-tól engedik vissza a portál munkatársait, tájékoztatott az Országgyűlés sajtófőnöke.

Február 13-tól engedik vissza a portál munkatársait, tájékoztatott az Országgyűlés sajtófőnöke.

Február 13-ától, azaz a tavaszi ülésszak első plenáris ülésnapjától vehetnek részt ismét a Ház nyilvános eseményein az Index újságírói, tájékoztatta a szerkesztőséget Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke. Hozzátette: felhívják ugyanakkor a tudósítók figyelmét, hogy be kell tartaniuk a házszabályt és a Ház elnökének nyilvánossággal kapcsolatos rendelkezéseit - írja az MTI.

Mészáros Zsófia, az Index főszerkesztője az MTI-nek elmondta: bár személyes találkozóra nem került sor az Országgyűlés vezetése és a szerkesztőség vezetői között, a hírportál januárban részletes levélben rögzítette, hogy a jövőben betartják a vonatkozó előírásokat. A szerkesztőség elnézést is kért azon korábbi anyaga miatt, amellyel kihúzták a gyufát a parlamentnél.

Az indexesek 2011. december 21. óta nem léphetnek be az Országházba és a Képviselői Irodaházba. Akkor arról tájékoztatták a szerkesztőséget, hogy "munkatársaiknak addig nem adnak ki parlamenti belépőt, amíg a házelnök megfelelő garanciát nem kap arra, hogy újságíróik tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket". Az indokok között szerepelt a site-on december 20-án megjelent Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia! című videó.