2011. augusztus 30.

Újrafogalmazná magát a TV2

Simon Zsolt és Kiss Péter beszéltek az eddigi változásokról és a tervekről. Nem kapkodnak, viszont stabilitást és tudatosságot ígérnek.

Simon Zsolt és Kiss Péter beszéltek az eddigi változásokról és a tervekről. Nem kapkodnak, viszont stabilitást és tudatosságot ígérnek.

A piaci félinformációk tisztázását, a TV2-ben zajló átalakulási folyamatok bemutatását célozta az a sajtóesemény, ahol Simon Zsolt vezérigazgató és Kiss Péter programigazgató beszélt a jelenlegi helyzetről és a csatornát illető további tervekről.

Simon Zsolt elmondta: érkezése óta a csatorna átvilágításával foglalkozott, ezért volt nagy csend a csatorna körül. A kiindulási pontot egy stabil második hely, a piacvezetői pozícióra való - sikertelen - aspirálás és a tavalyi évre elkönyvelt veszteséges üzletmenet jellemezte.

Ennek nyomán a tulajdonos ProSiebenSat.1 Csoport elvárása az volt, hogy javítsanak az üzleti mutatókon, melyen belül a korábbi tévés reklámpiaci részesedés visszaszerzése a legfontosabb, emellett pedig stabilizálják, adott esetben növeljék a nézettséget.

Ennek eléréséhez viszont az alapoktól kellett újraindulni, mondta el a TV2 Csoport vezére. Ennek volt a része az ő érkezése is, igaz, a reklámpiaci dealek szempontjából nem épp szerencsés időszakban, tavaly októberben. S ennek volt a következő eleme a menedzsment átalakítása is.

Az első tíz hónap Simon Zsolt elmondása szerint a helyzetelemzésről, illetve a stratégia és az ebből eredő akcióterv kialakításáról szólt. Nem egyszerű a helyzet, hiszen idén 12 százalékos tévés reklámpiaci csökkenés várható, s a hirdetőket sújtó különadók ezen csak tovább rontanak.

Nézettségi fronton pedig az RTL Klub igazi nagyágyukat küld a harcba, így jön a Való Világ és az X-Faktor új kiadása is. Ezzel együtt programing sikerek már voltak, legalábbis Simon Zsolt szerint ennek tekinthető a dupla Jóban Rosszban és a Tények teljesítménye, utóbbi szerinte elbizonytalanította a konkurenciát. Szintén sikerként említette a tv2.hu látogatottságának növekedését.

A műsorokba való invesztíció nem kis teher a jelen gazdaségi környezetben, viszont bebizonyosodott, hogy nem lehet ezen spórolni, így a jövőben inkább növelik e területen a beruházásokat.

Az új műsorrend már annak az újrapozicionálási folyamatnak a következménye, melyet az Élmény a négyzeten szlogennel foglal össze a csatorna vezetése. Ezt kutatás előzte meg, s aztán a Young & Rubicam márkaügynökségével közösen alakították ki az új pozicionálás, az ehhez kapcsolódó arculati frissítés, illetve a reklámkampány elemeit. Ezt egyébként - marketingigazgató híján - Simon Zsolt és Kiss Péter koordinálta a TV2-nél.

Kiss Péter programigazgató elmondta: az ősztől érkező műsorrend egyszerre szól a stabilitásról és a felfedezésről. A stabilitást a meglévő márkák eddiginál okosabb, tudatosabb kezelése jelenti, mind műsorvezetők, mind tartalom, mind arculat szintjén. A felfedezés pedig tudatos építés olyan új formátumokkal, amelyek itthon még nincsenek elhasználva. Ilyennek tekintheő a most indult Gimi websorozat, de az ÖsszeEsküvők anyós reality és a TotalCar visszatérése is a tévébe.

A programing emellett elmondása szerint immár a TV2-nél is meglépi azt a szintet, amit az RTL egyébként a kulcsműsorai kapcsán már régóta művel: portfolió szinten kezeli a tartalmakat. Így pl. az ÖsszeEsküvők összefoglalókat visz a FEM3-ra, élő adást a PRO4-re és live streaminget a netre.

A nézők megnyerésén túl a szakma felé is tiszta lappal indulnának. Ebben jelentős lépés Steve Varcoe év eleji leigazolása, illetve a személyére építő kampány. Ennek egyik kulcseleme a TVI mutatók bevezetése, illetve a negyedik negyedévben jön az új értékesítési rendszer is.

Megújulnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai

2 napja

2020. január 4-étől megújuló látványvilággal és tartalommal debütálnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai a Duna Televízió képernyőjén. A Hatoslottó élő számhúzása is átkerül a közmédia csatornájára.