2010. szeptember 15.

Újrahúzott HVG

Idén annyi változáson ment át a HVG kiadója, mint talán az elmúlt tíz évben összesen. Most a hetilapon is nyoma lesz az átalakulásnak.

Idén annyi változáson ment át a HVG kiadója, mint talán az elmúlt tíz évben összesen. Most a hetilapon is nyoma lesz az átalakulásnak; e héttől új külsővel és eddig nem látott rovatokkal rendelkezik az újság.

A kiadó közleménye szerint az átalakítást Vass Péter, a hetilap főszerkesztője a változó olvasói szokásokkal indokolja, mivel – mint mondja – az internetes források bővülése miatt egyre fontosabb, hogy egy hírmagazin jól áttekinthető, világos szerkezetben kínáljon olvasnivalót, mind szélesebb témakörben.

Az 1979-ben indult és ma heti 300 ezer olvasóval a legnépszerűbb közéleti lapnak számító HVG egyik fő erénye, az erőteljes politikai-gazdasági irányultság továbbra is megmarad, miközben a kínálat új témákkal bővül. A Monitor rovat témáit a nemzetközi eseményekkel foglalkozó rovatok veszik át. Az újonnan induló Stílus rovat aktuális magyarországi és külföldi kulturális eseményekkel, trendekkel foglalkozik, továbbá a tág értelemben vett kultúra mellett követi az új jelenségeket a környezettudatosságtól a megváltozott utazási szokásokig vagy éppen a különleges éttermekbe járás új keletű divatjáig. A Stílus+ alrovat a Budapesten és vidéken, illetve a közeli országok nagyvárosaiban zajló kulturális események, színházi előadások, koncertek, filmek, új könyvek között igyekszik eligazítani a HVG olvasóit - írják.

A megújuló Prizma rovat a technikai újdonságokra, a tudományos felfedezésekre koncentrál, a Befektetés alrovat pedig a pénz-, az értékpapír-, a nyersanyagpiacok várható mozgásainak elemzésével-értékelésével kíván fogódzót nyújtani a mindennapi pénzügyekben.

 

 

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.