2011. november 14.

Újrapozícionálja magát a PrivátBankár.hu

A nyáron érkezett új vezetés alatt nemcsak új megjelenést kapott a pénzügyi oldal, hanem tartalmi hangsúlyai is változnak.

A nyáron érkezett új vezetés alatt nemcsak új megjelenést kapott a pénzügyi oldal, hanem tartalmi hangsúlyai is változnak.

A napokban jelentkezett új külsővel a PrivátBankár.hu pénzügyi oldal, ennek kapcsán ismertette az újrapozícionálás főbb irányait Danóczy Balázs, a nyáron érkezett új ügyvezető. Mint elmondta, alapvetően két "tematikus" oka van annak, hogy a pénzügyi témák felértékelődtek: az egyik a demográfiai folyamatok alakulása (a nyugdíjasok száma 20 év alatt a duplájára nő, és az állami rendszer képtelen lesz őket eltartani), a másik pedig a svájci frank erősödése, illetve a gazdaság gyengélkedése.

Miközben ez a mindennapokban növekvő nyomást jelent, lehetőség is azon médiumok számára, amelyek pénzügyi témákkal foglalkoznak. Ilyenek jócskán vannak: a piacvezető Portfolió.hu mellett a HVG, az FN24.hu, a Napi Gazdaság, az [origo] üzleti negyed, az Mfor.hu és más site-ok is foglalkoznak pénzügyi-gazdasági témákkal. A hangsúlyok eltérnek, vannak olyan médiumok, amelyek a szakmaiságra, mások a bulvár jellegre helyezik a hangsúlyt, és az is változó, hogy a közélet-pénzügy tématengelyen hol helyezhetőek el a tartalmak.

A PrivátBankár.hu esetében is zajlik az átmenet: a közéleti témák felől fokozatosan mozdulnak el a pénzügyi témák irányába, mivel az új pozícionálás szerint az a cél, hogy a magyar piac vezető personal finance oldalává váljanak. A folyamat része, hogy nő a gazdaságpolitikai, majd a gazdasági, végül a pénzügyi tartalmak aránya, s ilyen módon jutnának el a jövő év folyamán a véglegesnek tekinthető tartalmi hangsúlyokig – mondta el Danóczy Balázs.

A megújulási folyamat részeként mostanra több lett a fotó, változott az oldal tagolása, a címezés, amitől azt várják, hogy minőségibb lesz a megjelenés. Másfelől nőtt az elemzések, grafikonok, aktuális piaci tartalmak és exkluzív anyagok száma – tette hozzá az ügyvezető, aki szerint már most látható, hogy ez a látogatók (ezen belül is a direkt, nem pedig a hivatkozó oldalakról érkezők) száma nő, ahogyan az oldalletöltéseké is.

Az újrapozícionálás része az imázsépítés is. A vezető szerint ezt elsősorban jó tartalmakkal lehet elérni, amelyeket a felhasználók szívesen osztanak meg egymással. Néhány nagy dobás után az várható ugyanis, hogy állandósodik a nagyobb figyelem. Ennek érdekében tartalmi erősítésként olyan főmunkatársat igazoltak, akit korábban az év állampapír-piaci újságírójának választottak. Tartalmi értelemben egyébként nem akarnak B2B site lenni, ez derült ki Danóczy prezentációjából: az elért döntéshozókat, pénzpiaci szakembereket, ahogyan minden más olvasót is, mint embert kívánnak elérni, "mindennapi pénzügyek" közelítésből.

A site az Adaptive Media sales house portfoliójába tartozik. A tervek szerint a jövőben együttesen igyekeznek néhány olyan formátummal kísérletezni, amelyek itthon még kevésbé honosodtak meg, viszont megoldást jelenthetnek a bannerhelyek kiégésére. Az ügyvezető elmondása szerint a megújulással nem csupán a dizájn letisztítására törekedtek, hanem a reklámhelyekére is, azaz kevesebb, de nagyobb és látványosabb formátumban gondolkodnak. Emellett a hirdetési bevételeken túl különböző szolgáltatásokból is pénzt csinálnának a jövőben.

"A Privátbankár az Adaptive Media portfoliójának hagyományosan értékes, általunk nagyra becsült eleme. Az oldal megújulásának munkálatai során az együttműködésünk a korábbinál is szorosabbá vált és sok szempontból kibővült. Üdvözöljük az új designt, a megújult stratégiát és tartalmi szerkezetet, és nem utolsósorban azt a megfontolt és rugalmas hozzáállást, amit a partnerünk a piacképes hirdetési megoldásokkal kapcsolatban mutatott. Bízunk benne, hogy az új Privátbankár kifejezetten keresett kiadvány lesz az online médiapiacon, és sok szempontból átrendezi az erőviszonyokat a gazdasági-pénzügyi sajtó területén" - kommentálta a változásokat Szabó Ákos, az Adaptive Media üzletfejlesztési vezetője.