2016. június 10.

Ütős európai riválist kap a Netflix

Miközben épp Indiára összpontosító tartalomfejlesztésbe kezd a cég, egy európai nehézsúlyú szereplő készül bevinni neki egy mélyütést.

A Guardian számolt be a minap arról, hogy helyi gyártású tartalommal növeli kínálatát a pár hónapja globális terjeszkedésbe kezdő Netflix. Mumbaiban (Bombayben) készül majd az első fecske, mégpedig a népszerű indiai író, Vikram Chandra műve, a Sacred Games filmváltozata – angolul és hindiül, egyszerre, hogy a világ- és a helyi piacon is felvehessék kínálatkba. A lap emlékeztet rá: Indiával azért vágta kemény fába a fejszéjét a cég, mert az egy dollár alatti moziárakkal szinte lehetetlen versenyezni. A helyzetet pedig csak nehezíti, hogy számos erős helyi szolgáltató van a piacon, amely a hindi mellett a több tucat regionális nyelv némelyikén is kínál tartalmat – a Netflixnél jóval olcsóbban.

De hogy Európában se legyen egyszerű a Netflix élete, a párizsi Le Figaro saját értesülésként arról ír, hogy az ősszel hatalmas riválist kaphat a cég. A francia Vivendi, az olasz Mediaset és a spanyol Telefónica állna össze egy ütőképes ellenajánlat piacra dobására, a filmháttér összehozásáról pedig már olyan nagy tartalombányákkal tárgyalnak, mint a Fox és a Warner. A nagykoalíció erejét pedig csak fokozhatja, ha igaznak bizonyul a BroadbandTvNews által hivatkozott francia médiumok értesülése, amely szerint negyedikként Németország lenne az együttműködés részese, egyben központja.

Ez utóbbira azért volna szükség, mert itt jóval megengedőbbek a franciaországiaknál a hazai tartalomra vonatkozó kvóták. Ráadásul a részvételre kiszemelt Watchever további 300 ezer felhasználót hozna a kétszer ennyi olasz és a félmillió francia mellé.

Kódolatlan hetek júniusban is, a MinDig TV nézőinek

1 napja

Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői ingyenesen érhetik el május 31. és június 14. között a Kiwi TV-t, június 1. és június 14. között pedig a NatGeo Wild, a Paramount Channel és a Sport1 csatornát.