2016. május 17.

Ütős zenéket ígér a Rock

Magyarország legütősebb rádiójaként jellemzi magát a főváros körzetében mától hallható Rádió Rock, amely sokak által kedvelt, mégis méltánytalanul háttérbe szorult műfajt hoz be a fővárosi rádiós palettára.

A csatorna legfőbb célkitűzése, hogy a rockzene visszakapja azt az elismerést és rangot, amit megérdemel – áll beköszönő közleményükben. Jelezték azt is: az adó több mint 2,5 millió hallgató elérésével számol, ezen felül online is hallható lesz, a radiorock958.hu cím alatt. A 95.8 MHz-es hullámsáv hasznosításának jogát elnyerő a Favorit Masters Kft. alapítói és tulajdonosai Németh Gábor dobos, zeneszerző (Skorpió, Dinamit, P. Mobil), a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanára, Vörös István énekes, gitáros, dalszerző (ex-Prognózis) és Andrási Beáta, a Vörös István Produkció ügyvezető igazgatója. Ők egyben a Magyar Rockzenészek Egyesületének létrehozói és vezetői.

A szakmai menedzsment tagjai kiemelt médiumokból érkeztek. A Rádió Rock rogramigazgatója a rádiós berkekből ismert Kalácska Gábor, a Juventus Rádió és NeoFM volt programigazgatója, korábban a Sláger Rádió zenei szerkesztője, az értékesítési és marketing vezetője pedig Moziesik Barbara, a TV2 értékesítési csoportvezetője, azt megelőzően a Juventus Rádió értékesítési menedzsere volt.

A tulajdonosok, a programigazgató, és a teljes stáb egyaránt küldetésüknek tekintik a magyar rockzene ápolását, a műfaj értékeinek megőrzését és továbbadását.  A Rádió Rock - mely 81 százalékban magyar rockzenét sugároz majd -, azoknak az előadóknak is teret ad korosztálytól függetlenül, akik eddig nem kaphattak megszólalási lehetőséget a hazai médiában.

A csapat minőségi tartalmat állít elő a nap 24 órájában, így a már megszokott hírek, időjárás jelentés és kívánságműsoron kívül rengeteg egyedülálló, de tematikába illeszkedő műsorral fogja szórakoztatni a hallgatókat. Ehhez nagyban hozzájárul a csatorna tapasztalt szakmai stábja és népszerű műsorvezetői, mint többek között Csizinszky Éva, Vas Maya, Barabás Bea, Bűdi Szilárd, Kovács Áron, Gazdag Tibor és Nagy Feró.