2020. augusztus 11.

A Werk Akadémia hallgatói újabb izgalmas vizsgakiállítással készülnek

Augusztus 26–30 között a Werk Akadémia képzőművészeti menedzser szakos hallgatói az emberek komfort zónáját feszegető kiállítással rukkolnak elő a Rugógyár Galériában.

„Védelem, oltalom, biztonság. Mit is jelentenek ezek a szavak nekünk? A pénzt, az otthont, a barátokat, a családot? Ha van egy stabil egzisztenciális hátterünk és olyan emberek vesznek körül minket, akik támogatnak, akkor jogosan érezzük azt, hogy van egy védelmi hálónk, ami megfog akkor is, ha az élet zuhanásra késztet minket. De mi történik velünk, ha ez a védelmi háló eltűnik? Bármikor történhet olyan esemény vagy fordulat az életünkben, amikor a változás felülír, lerombol, megsemmisít dolgokat. Esetünkben, ez a „bármikor” 2020-ban, vírus formájában, COVID - 19 néven, elérkezett.

Az átrendeződés nem mindig kellemes a számunkra. Nagyon gyakran védtelennek, kiszolgáltatottnak érezzük általa magunkat. Miért van ez? Lehetséges, hogy a Teremtő egyik legszebb alkotásában, az emberi lényben van egy „gyártási hiba”? Hogy elemi szinten nincs egy saját, beépített biztonsági rendszerünk?”

Ezekre a kérdésekre ad választ a werkes csapat által létrehozott tárlat. A képek és installációk önreflekszióra késztetnek. Ezt a folyamatot erősíti a tárlatvezetés, amelyet négy napon keresztül igénybe vehetnek a kedves látogatók.

A magyar képzőművészeti élet olyan feltörekvő fiataljai adják a kiállításhoz a nevüket és a munkájukat, mint Bognár Eszter, Ellenbacher Ádám, Gallai Judit Ágnes, Halász Anna, Horváth Dániel, Mráz Diána Leila, Fuska Nikol, Szax Olivér, Verebélyi Diána, Wild-Zentai Mariann. Az alkotók sorában van Mihaszna Dóczi Alpár is az NDK alapítója és elnöke.

A kiállításmegnyitó időpontja: augusztus 26. 19 óra

A facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/346625806336636/

Címkék: kultúra werk

Budapesten is ingyen hallhatják a Fesztiválzenekart

1 napja

A koronavírus-járvány alatt az egészségügyben és a szociális területeken hősiesen helyt álló dolgozóknak és pedagógusoknak ajánlja két őszi közösségi koncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar.