2020. augusztus 03.

A hallgatói önkormányzat nem fogadja el a színművészeti egyetemet fenntartó kuratóriumot

A diákok érdekképviselete a Facebookon tette közzé tiltakozását.

A Hallgatói Önkormányzat a kuratóriumot nem fogadja el – ezzel zárul a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöksége nevében a Facebookon publikált közlemény. A diákok érdekképviselete arra reagált, hogy pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium tudatta, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke, a grémiumban pedig rajta kívül Bacsa György (MOL stratégiai ügyvezető igazgató), Lajos Tamás (operatőr-producer), Rátóti Zoltán (színész-rendező) és Világi Oszkár (SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója) kapott helyet - írja a 24.hu.

A hallgatók reakciójukban azt írják, a sajtóból értesültek a testület névsoráról. Emlékeztettek arra, hogy a modellváltás feltételéül korábban azt rögzítették, az öt tagú kuratóriumba három tagot az egyetem szenátusa, két tagot a minisztérium jelöl ki, ám a tárca „az egyetem szenátusa által szakmai szempontrendszer alapján összeállított listáról egy jelölést sem vett figyelembe, és a korábbi ígérettel ellentétben az egyetem egyetlen dolgozója sem kapott helyet a kurátorok között.”

A kuratórium összeállítása miatt Zsámbéki Gábor rendező tudatta, hogy 41 év után felmond az egyetemen, és ugyancsak távozott Gáspár Máté, az Elméleti és Művészetközvetítői Intézet megbízott vezetője.

Budapesten is ingyen hallhatják a Fesztiválzenekart

1 napja

A koronavírus-járvány alatt az egészségügyben és a szociális területeken hősiesen helyt álló dolgozóknak és pedagógusoknak ajánlja két őszi közösségi koncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar.