Június 20-án debütál a magyarországi Disney csatornán Az Oroszlán őrség című animációs sorozat, mely Az oroszlánkirály világában játszódik.

A történet főhőse Kion, aki nem más, mint Szimba és Nala másodszülött kölyke. A kisoroszlánra nagy feladat vár: ő lesz az oroszlán őrség vezetője. Ezt az őrséget a hagyományok szerint a legbátrabb, legszilajabb, leggyorsabb, legerősebb és legjobb szemű oroszlánok alkotják, akiknek az a feladata, hogy megvédjék a Büszke Birtokot. Ám Kion a tradíciókat megszegve nem fiatal oroszlánokat állít a szolgálatába, hanem a barátait: ők Bunga, a bátor méhészborz, Fuli, a magabiztos és villámgyors gepárd, Beshte, az erős víziló és Ono, az éles szemű gém.

A történetben Az oroszlánkirályból már jól ismert szereplők is felbukkannak, például Mufasa, Timon, Pumba, Rafiki, Zazu és Kion nővére, Kiara, a Büszke Birtok jövendőbeli királynője.

Néhány érdekesség a sorozatról:

• Az Oroszlán őrség elsősorban az óvodásokat, kisiskolásokat és szüleiket szólítja meg, és a családdal, barátsággal, sokszínűséggel, integrációval és közösségi léttel kapcsolatos, könnyen befogadható tartalmakkal, játékosan edukálja a gyerekeket.

• A sorozat értékes tudást ad át más nyelvek és kultúrák jelenségeiről, és bemutatja a tanzániai Serengeti Nemzeti Park sokszínű állatvilágának élethű jellemzőit és viselkedését.

• A sorozatban szuahéli szavak és mondatok is elhangzanak, tehát a nézők tanulhatnak erről a különleges afrikai nyelvről és kultúráról.

• A sorozathoz szakmai segítséget nyújt a Disney Animal Kingdom nevű amerikai vidámparkja: információkat adnak a műsorban szereplő afrikai állatfajok jellemzőiről, viselkedéséről és előfordulási helyükről.

A sorozat premierje 2016. június 20-án reggel 7:30-kor lesz a Disney csatornán.

A műsor kapcsán egy fotópályázat is indult június 10-én, mely ezen a linken érhető el.