2019. május 07.

Belgiumban nyert közönségdíjat az X

A bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválját 13. alkalommal rendezték meg Liège-ben.

A kirobbanó sikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje, az X – A rendszerből törölve című thriller főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller a FocusFox Stúdió gyártásában készült, és tavaly mutatták be a hazai mozik, ahol mintegy 37 ezren váltottak rá jegyet.

Az X – A rendszerből törölve nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a Fantasporto-n Portugáliában.

Címkék: kultúra film

Nem kérnek az NKA-támogatásból

2 napja

Csatlakozva az Örkény Színházhoz, a Katona József Színház is úgy döntött, hogy a független és befogadó színházak bizonytalan helyzetére tekintettel, nem nyújt be pályázatot a Színházművészeti Kollégiumhoz.