2020. január 22.

Bradley Cooper a Netflixnél rendez filmet Leonard Bernsteinről

A Netflix karolta fel Bradley Cooper új filmjét, amely a világhírű karmesternek, a West Side Story írójának, Leonard Bernsteinnek az életét dolgozza fel.

A Variety.com nevű hollywoodi szaklap értesülése szerint a készülő film eredetileg a Paramountnál forgott volna. A producerei között szerepel Martin Scorsese, Steven Spielberg, Emma Tillinger Koskoff és Todd Phillips, valamint Kristie Macosko Krieger is. A filmet 2020 decemberétől láthatják a mozinézők.

A Netflix a Bernstein-filmet csak rövid ideig forgalmazza majd moziban az előtt, hogy betenné a streaming-szolgáltatás kínálatába. A Variety szerint a Netflixnek azért is fontos a produkció, mert az szerephez juthat majd a díjszezonban.

Idén Az ír, a Házassági történet és A két pápa című Netflix-produkciók kaptak Oscar-jelölést. Cooper előző, Csillag születik című filmjét is jelölték Oscar-díjra. A Bernstein-filmben a színész alakítja majd a karmestert, ezen kívül Josh Singerrel együttműködésben ő írja a forgatókönyvet és producerként is közreműködik.

A film három évtizedet ölel fel az 1990-ben elhunyt világhírű karmester és zeneszerző életéből, és főleg a Felicia Montealegrével kötött házasságára koncentrál. A párnak három közös gyermeke született, de Montealegre tisztában volt azzal, hogy férjének házasságuk előtt és az esküvőjük után is volt kapcsolata férfiakkal.

Cooper a Bernstein-hagyatéktól kapta meg a film elkészítésének jogait, és a forgatókönyv fejlesztése alatt az utóbbi két évben szorosan együttműködött Bernstein gyerekeivel, Jamie-vel, Alexanderrel és Ninával.

Címkék: kultúra film netflix