Már elkezdődött a Ha elfárad, viheti című fantasy elemekkel turbózott, új magyar vígjáték gyerek főszereplőjének válogatása. A produkció Geszti Péter producer, Scherer Péter főszereplő és Rohonyi Gábor rendező irányításával országszerte, nagy erőkkel keresi az új magyar gyereksztárt.

A Ha elfárad, viheti! című film a szülővé válásról szól. Arról, hogy miképp lesz egy gyermektelen emberből, felelősséggel tartozó, másokról gondoskodni képes felnőtt - hangsúlyosan az apa szemszögéből megközelítve. Hisz a férfi a fogantatás pillanatától a gyermek megszületéséig legjobb esetben is csak csendestárs tud lenni. Ha nagyon alázatos, kifesti a gyerekszobát, vesz új babaszéket, miközben időről időre beszél az Anya hasában cseperedő ismeretlenhez. A nő viszont a saját testén, testében érzi a változást. Aztán egy szép napon, bumm, mintha bőröndből rántanák elő, az ember kezébe nyomnak egy gyermeket, hogy mostantól te vagy az ő apja, fel kell nevelned, gondoskodnod róla, ne úgy fogd, vigyázz a kutacsára, vágd el azt a zsinórt! De a férfi nem ebben a pillanatban válik apává, hiába lesz gyermeke. Ekkor indul el, egy nagyon kalandos úton, ami a gyermek megismeréséig, és saját értékrendjének átformálódásáig tart, míg valóban össze nem csiszolódik kapcsolatuk apa-gyermek viszonnyá. És ez nem mindenkinek ugyanannyi idő - írják.

Geszti Péter szerint:

Egy zseniális, belevaló gyereket keresünk, aki Scherer Péterrel együtt játssza majd el a főszerepet ebben a fantasy elemekkel turbózott, egészen különleges, szívbe mászó filmben. A Ha elfárad, viheti c. film egyik főszereplője lesz ez a csodás, kedves, tehetséges, 6 év körülinek kinéző kissrác, de - gyerekfőszereplő ide, vagy oda -, ez a film nem családi mozi lesz, hanem felnőtteknek szóló vígjáték. Azt is mondhatnám, hogy az utódomat keresem, hiszen én is gyerekszínészként kezdtem, játszottam filmben, színházban, szinkronban (Mézga család, Lúdas Matyi) - feledhetetlen időszak volt, az egész életemet meghatározta.

Scherer Péter színész, főszereplő hozzáteszi: "Úgy döntöttünk, hogy a hazai gyakorlattal ellentétben, a rendezőn és a produceren kívül én is részt veszek a casting folyamatában, hiszen a két főszereplő kapcsolata szinte mindennek az alapja, köztünk kell, hogy működjön majd a kémia."

 

A készülő filmben Scherer Péter mellett Kovács Patrícia, Thuróczy Szabolcs, Bata Éva, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli lesz látható. A közönség várhatóan jövőre láthatja a filmet a mozikban.

A Ha elfárad, viheti! c. film Rohonyi Gábor (Brazilok, Konyec) rendezésében készül, producerei Geszti Péter (BÚÉK, Kalózok), Ditz Edit (BÚÉK, Folyékony arany), Major István (Liza, a rókatündér, Aurora Borealis) és Roskó Péter.

A film társrendező-forgatókönyvírója Vékes Csaba (Hetedik alabárdos), operatőre Szatmári Péter (Kincsem, A Viszkis).