2018. szeptember 21.

Idén először új helyszínen rendezik meg az Arc kiállítást

Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.

A 18. ARC kiállítás – mint az eddigiek mindig – egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból: „... Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? A valódit szereted, vagy az igazit? A láthatót, vagy az őszintét? A dizájnt, vagy a szívből jövőt? A művit, vagy a zsigerit? Like vagy love? Ha keresed az igazságot, és nem elégszel meg a látszattal, ha érdekel, hogy mi mozgatja a világot, és nem elég, hogy tudod, hogy mozog, ha nem elég a fake, és be- világítanál minden sötét sarokba, ha érdekel az igazság felfedezése, és van mondanivalód arról, hogy mi az, ami hamis és mi az, ami nem, nevezz be az idei ARC pályázatra, ötletelj és unfake-elj! Mutassuk meg együtt, hogy jobb szembenézni az igazsággal, mint hájdolni vagy kikövetni! Gyere és képezd le a valóságot szabadon! ...” - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

A díjazottak

A legjobb alkotásnak járó díjat Béky Patrik és Tóth Dániel, „Demagógia” című közös alkotása kapta. Második helyezett Partigianna, „Verseny” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Sulyok Ábel, „Rejtsd el a fájdalmad!” című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Vajda Gyula, „A Stróman” című műve kapta.

A Hammer Agency különdíját Sándor Bence, „Ahogy én szeretlek” című pályamunkája nyerte el. Melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból a legütősebb megoldást nyújtotta.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán 2018. október 10-ig! A közönségdíjazott alkotást 2018. november 23-án hirdetik ki.