Tizenötödszörre hírdették meg az Arany Rajzszög pályázatot, amelynek alkalmából az Arany Rajzszög Társaság (ART) könyvet ad ki az eddigi elismerésben részesültek munkáinak összegzésére.

Az Arany Rajzszög Társaság (ART) az idén tizenötödik alkalommal hirdette meg az Arany Rajzszög díj pályázatot, amelyre elsősorban konkrét megbízásokra készült tervezőgrafikai munkákat vártak. Az anyagokat október 1-ig lehetett beadni, ebben az évben minden eddiginél több pályamunka érkezett. A jeles alkalomból a társaság kiad egy könyvet is, amelyben egy-egy oldalpárt kap minden eddigi díjazott, továbbá azok is, akiket idén ismernek el.

Fotó: A könyv borítója - ART

 

Az ART több kategóriában ismeri el a képzőművészeket, amelyek a következők:

életmű díj

utóbbi évek tervezőgrafikai teljesítményéért díj

szuverén tervezőgrafikai díj

kulturális díj

az év pályakezdő grafikusa díj,

az év tervezőgrafikai stúdiója díj

Az első Arany Rajzszög díj 2002-ben kerül megrendezésre, 2016-ban nem írták ki a pályázatot finanszírozás hiányában, idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatását sikerült elnyerniük.

A beadott munkákból a Graphifest keretén belül kiállítást rendez a táraság, a MATT által megtartott „10 év nagy vonalakban" rendezvénnyel együtt 2017. november 3. és 12. között a TESLA Budapest kiállítótermében. A megnyitó és díjátadó 2017. november 3-án, pénteken, 19 órakor lesz.

Fotó: A kiállítás plakátja - ART