Online örökbefogadási kampány indult az Illatos úton élő kutyák számára: Dolly, Pupi, Bandita és a többiek három Airbnb lakás hirdetéseit foglalták el, és alig várják, hogy valódi otthonra találjanak.

Az „Otthont keresek” akció lényege, hogy elősegítsék az örökbefogadást azzal, hogy a témát a közbeszéd tárgyává teszik: kutyát hazavinni most egyszerű, ingyenes és segítséget is nyújtanak hozzá. Az örökbefogadóknak ráadásul egy kis plusszal is kedveskednek: aki hazaviszi az illatos úti kutyák bármelyikét, három napra kiveheti a három Airbnb-n szereplő lakás egyikét 2700 forint/éj áron. Ez az Airbnb által engedélyezett legalacsonyabb ár.

A lakások profiljain az árva kutyák elfoglalták a nappalit, a konyhát és még a fürdőszobát is – így várják, hogy elhagyhassák az Illatos utat újdonsült gazdijukkal.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata (Illatos út) folyamatos helyhiánnyal küzd: az összesen 94 férőhelyen sokszor 120-130 kutya és macska él. Ezért indult most az ez a különleges örökbefogadási kampány. Nem győzik hangsúlyozni: aki innen fogad örökbe állatot, két életet is megment. Azét, akit hazavisz és azét is, aki a helyére érkezik és esélyt kap egy új otthonra.

A különleges online örökbefogadási kampány az Erste Bank támogatásával indulhatott el. Az ötlet a Team Red reklámügynökségtől származik.