2019. május 30.

Mosoly koncert az autistákért

Autisták javára gyűjtenek az Út a Mosolyért Alapítvány Mosoly elnevezésű jótékonysági koncertjén, amelyet ma tartanak Budapesten az Erzsébet téren.

A Mosoly koncerten Fekete-Kovács Kornél vezetésével a Magdaléna Rúzsa című előadás dalai hangzanak majd el a 100 Tagú Cigányzenekar és Rúzsa Magdolna közreműködésével - mondta el szerdán az MTI-nek Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke, hozzátéve, hogy az alapítvány és az E.ON közös koncertjének bevételét egy egyedülálló és hiánypótló intézmény, az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására fordítják.

A krízisház a súlyosabban érintett autistáknak és családjaiknak nyújt majd segítséget. Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban intenzív egyeztetéseket folytattak szakmai szervezetekkel, melyek során világossá vált, hogy nagyon hiányzik egy autista krízisház és oktatási központ. Hiánypótló és egyedülálló intézményt szeretnének létrehozni - tette hozzá.

A koncert ideje alatt a felajánlásokat három adománygyűjtő ponton várják, emellett folyamatosan, a 13616-os adományvonalon keresztül 500 forinttal lehet támogatni az alapítvány célkitűzéseit, de a szervezet honlapján megtalálható bankszámlaszámon keresztül is fogadják a felajánlásokat.

Hangsúlyozta, hogy a legkisebb adomány is sokat számít, de a háromezer forint feletti felajánlók Megérteni, elfogadni, segíteni szlogennel ellátott kitűzőt és "autizmus összetartozás" karkötőt kapnak ajándékba.