A lottó huszadik születésnapja alkalmából szervezett Szuperkoncerten a Hősök terétől egészen a Bajza utcáig több mint hetvenezer ember ünnepelt együtt Bryan Adams és a Wellhello koncertjén, amely az elmúlt hét év legtöbb érdeklődőt vonzó koncertjének számít.

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az igazi rajongók már déltől várták a 16:30-as kapunyitást. A rendezvény csúcspontja a 20 órakor kezdődő kanadai világsztár koncertje volt, olyan örök klasszikusnak számító dallamokkal, mint a „Summer of 69” vagy a „Straight from the Heart” vagy a legfrissebb, Ed Sheerannel közösen írt „Shine A Light” című szám.

Az este folyamán nemcsak a Hősök tere és környéke, hanem a tavalyihoz képest háromszorosára növelt mozgáskorlátozott lelátó is megtelt. Az igazán szerencsések pedig nemcsak a színpadon, hanem a színfalak mögött is találkozhattak személyesen a világhírű zenésszel és a Wellhello tagjaival is - írják.

Skandináv lottó Szuperkoncert számokban:

 • A rendezvényen több, mint 70 ezer fő vett részt becslésünk szerint a 4 órás időszak alatt
 • Ezzel az utolsó Kapcsolat koncert óta (2011) eltelt időszak legnagyobb koncertjét szervezte a Szerencsejáték Zrt.
 • Az elmúlt évek legnagyobb koncertje több részletében is egyedülálló technikai elemeket tartalmazott, már a tavalyihoz képest is. Az 500 négyzetméteres színpad mellett ugyanis 550 négyzetméteres LED világítás tette teljesebbé a vizuális élményt, amelyből 300 négyzetméter a színpad környékére összpontosult. A legnagyobb rock koncertekhez mérhető hangélményért pedig a több, mint 200 darab egyedi teljesítményű hangfal felelt. A Hősök terén felépült színpad építésében közel 300-an vettek részt. A tér szélső részein, illetve a színpadtól távolabb az Andrássy úton, több ponton óriás kivetítőket helyeztünk el, amely biztosította a feledhetetlen koncertélményt illetve ezzel megelőztük a kritikus feltorlódás lehetőségét is.
 • A rendezvény szervezési feladatai között kiemelt figyelmet fordítottunk a biztonságra. A helyszínre kihelyezett Operatív Központot alakítottunk ki az OMSZ, a Rendőrség, biztonsági szolgálati szakértő, valamint a rendezvényszervező és a Szerencsejáték Zrt. első számú vezető részvételével. Továbbá a kommunikációs szempontból előre tervezett kríziskommunikációval is készültünk. A biztonsági személyzet számát 50%-kal megnöveltük a tavalyi létszámhoz képest.
 • Mindhárom nagy telekommunikációs szolgáltatóval történt megállapodás szerint, helyszíni kitelepüléssel mobilinternet hálózaterősítést végeztek. Ez az értékesítési pontok biztonságos üzemelését és a résztvevők internetezését is segítette. A mobil internethálózat kifogástalanul működött a koncentrált tömeg ellenére is.
 • A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. az eseményre utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosított, amely érvényesítéséhez a program helyszínén található 6 információs pontot alakítottunk ki, ahol probléma nélkül zajlott a kedvezmény regisztrációja délután 16 órától.
 • A tavalyihoz képest háromszorosára kibővített mozgáskorlátozott lelátót biztosítottunk az érdeklődők számára, így közel 100 fogyatékossággal élő érdeklődő nézhette és hallgathatta onnan a Wellhello és Bryan Adams koncertjét.
 • Négy mobil lottózóval és négy karitatív sorsjegy-értékesítővel jelentünk meg a koncert helyszínén, ahol folyamatosan sorok alakultak ki. A Skandináv lottó értékesítése más lottójátékok értékesítésével szemben kimagasló volt, a bevételeknek a 39%-át tette ki.
 • A Szuperkoncert rendezvényt és a Skandi 20 születésnapot, promóciót nagyszabású marketing és kommunikációs országos kampány kísérte, ATL és BTL felületeken, közösségi médiában, belső kommunikációban – 360 fokos aktivitással.
 • Bryan Adams exkluzív interjút adott két alkalommal, és négy szerencsés nyertes egy Meet&Greet eseményen személyesen is találkozhatott a művésszel.
 • A Szerencsejáték Zrt. közösségi média felületein az eseményt követően 99%-ban pozitív visszajelzések érkeztek a többezer kommentben, amelyek a koncertek színvonalát, a technikai megvalósítást, biztonságot, szervezést emelték ki.