2019. november 26.

Nemzetközi Emmy-díjat nyert Gera Marina az Örök tél főszerepéért

Magyar Emmy-díj született a 2019-es Nemzetközi Emmy-díjátadón. A díj történetében először magyar film, az Örök tél című történelmi alkotás nyerte az elismerést.

A 1973-ben alapított Nemzetközi Emmy-díj azokat a legjobb televíziós produkciókat díjazza, amelyek az Egyesült Államokon kívül születtek. Az idei díjátadón a díj történelmében először magyar film is díjazásra került. Az Örök tél című történelmi dráma főszereplője, Gera Marina nyerte a legjobb színésző díját.

Facebook: Magyar Nemzeti Filmalap
Facebook: Magyar Nemzeti Filmalap

Az Örök tél egy 2017-ben forgatott második világháború végén játszódó magyar történelmi filmdráma. A megszálló oroszok által Gulágokba hurcolt áldozatoknak állít hiteles emléket. A film Szász Attila rendezésében készült, Köbli Norbert forgatókönyvíróval a Szupermodern Studio Budapestben.

A film elkészültét a Gulág Emlékbizottság támogatta, és 2018 február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak az emléknapján mutatták be a Duna Televízió műsorán.

Eurimages támogatás a Műanyag égboltnak

2 napja

Az Európa Tanács filmalapja 400 000 euró gyártási támogatást szavazott meg a Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében Műanyag égbolt címmel magyar-szlovák koprodukcióban készülő animációnak.