2020. szeptember 04.

Presser Gábor, Lovasi András, Bródy János is kiáll a SzFE mellett

Az elmúlt napokban sorra érkeznek a kiállások az SZFE mellett.

Alulírott magyar zenészek, zeneszerzők, előadók, határozottan tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem agresszív átalakítása, alapítványi, azaz magánkézbe adása és autonómiájának drasztikus felszámolása ellen. Szolidárisak vagyunk az egyetem hallgatóival, tanáraival, a lemondott szenátus és a vezetőség tagjaival – olvasható a szerdán indított petíció szövegében, amelyet péntek délelőttre több mint ezeregyszáz zenész és zeneközeli háttérember írt alá.

Az aláírók között megtalálható többek között Presser Gábor, Bródy János, Czutor Zoltán, Péterfy Bori, Másik János és Lovasi András is.

Az elmúlt napokban sorra érkeznek a kiállások az SZFE mellett. A megszólaló színházi személyeken és társulatokon túl, hol az írók indítanak petíciót, szerveznek verses tüntetést, hol egyetemi hallgatók, vagy komplett tanszékek fejezik ki szolidaritásukat. Legutóbb pedig a Színházi Kritikusok Céhe adott ki nyilatkozatot, amelyben támogatását fejezi ki az egyetem hallgatóinak és oktatóinak - írja a 24.hu.