2019. december 13.

Tizenegy Oscar-nevezett a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál műsorán

Tizenegy Oscar-díjra nevezett, valamint Sundance-, Európa-, IDFA-díjas és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira jelölt alkotások is láthatók lesznek január 27. és február 2. között a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenyét immár hatodik alkalommal rendezik meg, a budapesti Cinema City Aréna moziban - emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.

Mint közölték, a filmes seregszemle díjairól rangos szakembereket felvonultató magyar és nemzetközi zsűri, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt.

A BIDF programja a Honeyland (Mézkirálynő) című Sundance-nagydíjas, Oscar-díjra nevezett, észak-macedón környezetvédő filmmel indul 2020. január 27-én. Ljubomir Sztefanov filmje egy egyszerű asszonyról szól, akit alázatos tisztaságáért és elhivatottságáért a természet királynővé koronáz - áll a film ajánlójában.

Mint a szervezők hangsúlyozták, a közönség számos vetítés után találkozhat az alkotókkal is.

Címkék: kultúra film mti

Hármas magyar filmsiker Pármában

1 napja

A „Violetta d’Oro” fődíjjal és a legjobb film díjával jutalmazta a pármai filmfesztivál zsűrije Szász Attila APRÓ MESÉK című mozifilmjét. A legjobb forgatókönyv díját Bagota Béla kapta a VALAN-ért.