2016. szeptember 12.

Történelmi pillanat: egyesült a Dell és az EMC

Létrejött a világ legnagyobb magánkézben lévő informatikai vállalata.

Ennek egyedülálló struktúrája lehetővé teszi, hogy a cég a startupokra jellemző innovációt és a hosszú távú kutatás-fejlesztési befektetéseket kínáljon. Mindezt pedig egy nagyvállalat megbízható környezetében, szolgáltatásaival és globális méreteivel kombinálva níújthatják.

A Dell Technologies bejelentette, hogy lezárta az EMC Corporation akvizícióját. A tranzakcióval egy olyan egyedülálló cégcsoport jött létre, amely biztosítja a szervezetek számára az alapvető infrastruktúrát digitális jövőjük kiépítéséhez, informatikai rendszerük átalakításához, valamint legnagyobb értékük, az információ védelméhez.

Az egyesülés eredményeként egy 74 milliárd dollár árbevételű piacvezető vállalat jött létre, amely átfogó technológiai portfóliójával az ügyfelek összetett problémáira is megoldást nyújt az iparág olyan, gyors növekedést mutató területein, mint amilyen a hibrid felhő, a szoftveralapú adatközpont, az egyesített infrastruktúra, a platformszolgáltatás (PaaS), az adatelemzés, a mobilitás és a kiberbiztonság - áll közleményükben.

Emlékeztetnek arra is: a Dell Technologies látja el a Fortune 500 listán szereplő vállalatok 98 százalékát informatikai háttérrel, és több piacvezető vállalatot is magában foglal. A két legnagyobb és legismertebb ezek közül az ügyfélmegoldásokat kínáló Dell és az infrastruktúra megoldásokat biztosító Dell EMC, melyek támogatását a Dell EMC Services látja el. A Dell Technologies része továbbá a Boomi, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware is. Ez az egyedülálló struktúra egyesíti a startupok fókuszát és innovációját a nagyvállalatok globális bővíthetőségével és szolgáltatásaival. A Dell Technologies mérete lehetővé teszi, hogy a cégcsoport nagyobb innovációt és több anyagi forrást fektessen a kutatás-fejlesztés, az értékesítés és a marketing, a szolgáltatások és a támogatás területeibe, valamint hatékonyabb és gazdaságosabb megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. Bár a vállalat nyilvánosan közzéteszi majd pénzügyi eredményeit, magánkézben van, ezáltal hosszú távon befektetéseit ügyfeleire és partnereire összpontosíthatja.

Michael Dell, a Dell Technologies elnök-vezérigazgatója szerint a következő ipari forradalom küszöbén állunk, világunk percről percre egyre intelligensebbé és egyre összekapcsoltabbá válik, végül pedig egybefonódik majd a „Dolgok Internetének” kiterjedt hálózatával, ami által ügyfeleink korábban elképzelhetetlen dolgokat vihetnek majd véghez.

Ezért hoztuk létre a Dell Technologiest. Rendelkezünk minden szükséges termékkel, szolgáltatással, tehetséggel és globális jelenléttel ahhoz, hogy a változás katalizátora lehessünk, és megmutathassunk ügyfeleinknek – méretüktől függetlenül – a digitális jövőbe vezető utat - fogalmaz a közleményben.