2018. február 15.

Valtteri Bottas meglátogatta egykori iskoláját

Az Epson újfent megerősíti, hogy az interaktív technológia és a nagyméretű kijelzők használata mennyire hasznos az oktatásban is.

Valtteri Bottas, a Mercedes-AMG Petronas Motorsport versenyzője ismét ellátogatott Finnországba az egykori általános iskolájába, hogy megmutassa, hogyan segít az interaktív technológia és a nagyméretű kijelző hatásosabbá és élvezetesebbé tenni a tantermi oktatást. A látogatásról készült rövid #FinnishClass videó bemutatja, hogy a világ elsőszámú projektor gyártója1, az Epson interaktív projektora milyen dinamikussá teszi az iskolai keretek közti tanítást.

Nem csoda, hogy a finn általános iskolai oktatást világelsőként tartják számon

A finnek nemcsak az általános iskolás oktatásban számítanak elsőnek (már második éve) a Világgazdasági Fórum 2017-18-as versenyképességi rangsorán, a finnországi felsőoktatás is előkelő helyen, a másodikon áll. A finn diákok mindössze egy tesztet írnak diákéveik alatt, a tanárok ez alapján választják ki a diákok számára leghatékonyabbnak vélt tanítási módszert. A világ elsőszámú interaktív projektorgyártójaként az Epson úgy véli, hogy a tanulók motiválása és az interaktivitás elengedhetetlen a tanteremben. Úgy tűnik, hogy Finnország osztja az Espon innovációk iránti szenvedélyét, hiszen az interaktív projektorok használata 57 százalékkal magasabb a skandináv országban, mint más országok esetében.

Ha képernyőméreteket vizsgáljuk, a felmérések azt mutatják, hogy a diákok 50 százaléka számára nehézséget jelent a szabványos, 70 hüvelykes képernyőn megjelenő tartalmak olvasása2. Ami a tudás átadásának hatékony módszereit illeti, arra jutunk, hogy az oktatási anyagok 80 százaléka a vizuális eszköztár révén idézhető fel, 90 százaléka pedig az interaktív órák segítségével, szemben az egyirányú, kizárólag verbális előadások által elért 20 százalékkal. A #FinnishClass videóban megjelenített interaktív osztályterem dinamikus és olvasmányos tartalma bemutatja, hogy a technológia milyen nagy hatással lehet napjaink tantermi környezetére. Természetesen az osztály a szokottnál is izgatottabb, ha világhíres sportcsillagok csatlakoznak hozzájuk egy tanóra erejéig, különösen, ha az említett sztár az iskola egykori diákja.

Hans Dummer, az Epson európai vizuális eszközgyártásért felelős igazgatója úgy fogalmazott: „Az Epson interaktív projektorai egyaránt magukba foglalják a nagyméretű megjelenítésben és az interaktív oktatásban rejlő előnyöket, megalapozva ezzel az oktatási rendszer alapjait azokban az országokban is, amelyek Finnországhoz hasonlóan a lehető legtöbbet szeretnék kihozni diákjaikból. Szívmelengető érzés látni, termékeink milyen hatással vannak a gyerekek tanulmányaira, és rendkívül izgatottak vagyunk a tekintetben, hogy az Epson milyen további megoldásokkal tudja segíteni a diákokat világszerte."

„Mindig nagyszerű érzés visszatérni Finnországba, ahol kezdetét vette a motorsportos karrierem” – mondja Valtteri. „Fantasztikus élmény volt meglátogatni a régi osztálytermemet és becsatlakozni egy interaktív tanórába, habár voltaképpen nem is tartózkodtam a diákokkal egy szobában. Nagyon büszke vagyok arra, hogy finn vagyok, és remek látni, hogy az Epson miként gyarapítja a gyerekek tapasztalatait."