A magyar felmenőkkel is rendelkező Louis C.K.-ről a The New York Times közölt cikket, amelyből kiderülnek a humorista, író, stand-upos szexuális, hatalmi visszaélései.

Louis Székely (művésznevén CK, vagy C.K.) kíméletlen szókimondásáról híres humorista. Magyarosan csengő vezetékneve apai nagyapjától származik, aki magyarországi zsidó bevándorlóként került az USA-ba. "Munkáiban élet-közeli, realisztikusan nyers (de nem közönséges) kifejezésmód, kíméletlen szókimondással támogatott kegyetlen profizmus jellemzi" – írja róla a Wikipedia.

Most két chicagói humoristanő, Dana Min Goodman és Julia Wolov állítja, még 2002-ben Louis CK meghívta őket a hotelszobájába, ahol szinte rögtön azzal nyitotta a beszélgetést, hogy maszturbálhat-e előttük. Az akkor a pályájuk elején álló nők persze viccnek gondolták a nyers humoráról ismert kollégájuk ajánlatát, de kénytelenek voltak abbahagyni a nevetést, amikor Louis nekilátott az önkielégítésnek.

Egy évre rá Abby Schachner telefonon hívta egy fellépésre CK-t és visszaemlékezése szerint a beszélgetés közbe a férfi önkielégített. Egy másik komikus, Rebecca Corry pedig egy televíziós szereplés előtt kapott ilyesféle ajánlatot Loiustól, amit persze ő azonnal elutasított.

LCK beteges ügyei eddig csak pletykaszinten voltak ismertek, a NYC Times cikke viszont mindent megváltoztatott. Az újságírói szembesítés azonban sikertelen volt, a humorista a sajtósán, Lewis Kay-en keresztül üzente meg, hogy semmiféle kérdésekre nem fog válaszolni.

A cikk megjelenése előtt mondták le az I love you Daddy című film bemutatóját, amelynek LCK a rendezője.