2016. augusztus 22.

Új sztárok a kínai mobilpiacon

Visszaszorulóban a nálunk is ismert márkák legtöbbje, három nagy helyi játékosé a készülékpiac közel fele.

Az IDC most publikált adatai alapján a második negyedévben 106,3 millió készüléket adtak el Kínában, ami 4,6 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, csakhogy az egyes márkák mutatói igencsak eltérőek.

Az öt nagy brand a piac 64 százalékát viszi el, ami azt jelenti, hogy tizedével kisebb szelet jut a többi gyártónak, de megfigyelhetünk emellett egy másik fajta koncentrációt is. A piacvezető Huawei részaránya 15,6-ról 17,2 százalékra, a második helyezett OPPO-é 7,6-ról 16,2 százalékra ugrott, míg a vivo 7,9-ről 13,2 százalékra javított.

Jelentős romlás mutatkozott ugyanakkor két, Európában is ismert márka számaiban a kutatás eredményei alapján. A Xiaomi 16,1-ről 9,5, az Apple 11,9-ről 7,5 százalékra rontott; ez mindkét cég esetében azt jelenti, hogy harmadával kevesebb készülékük fogyott április elejétől június végéig, mint az előző esztendő azonos időszakában.

Hat magyar film versenyez Szarajevóban

2019. augusztus 15.

A Filmalap Inkubátor Programjában készülő, A legjobb dolgokon bőgni kell című filmet Grosan Cristina rendező és Stalter Judit producer a CineLink Work in Progress nemzetközi szakmai fórumon mutatja be.

Elektronikus zenei pályázatot írt ki a Hangfoglaló Program

2019. augusztus 15.

A támogatás a ″klasszikus″ induló formációkhoz hasonlóan öt új dal felvételére, lemez megjelentetésére, klip készítésére és fellépésekre fordítható, illetve a kollégium által kijelölt mentor fix díjazására.