2016. november 18.

Új tulajdonos a Premier Outletben

A Raiffeisen Csoporthoz tartozó DAV sikeresen értékesítette tulajdonrészét Magyarország vezető outlet üzletközpontjában, a Premier Outletben a társtulajdonos POC Kft.-nek.

A főváros határában, az M1-es autópálya mellett található biatorbágyi Premier Outlet az ország legnagyobb gyári kifutó termékek üzletközpontja, amelyben több mint 120 hazai és nemzetközi divat-, szabadidő-, sport- és életmód márka van jelen. A kivásárlást megelőzően a Premier Outlet a DAV-Outlet Kft. és a POC Kft. közös tulajdonában és üzemeltetésében működött. Az irányítás egy kézbe történő összevonása vonzó lehetőséget teremtett a DAV-nak az eladásra, a POC Kft.-nek pedig kiváló alkalmat arra, hogy egységes stratégia szerint működtesse tovább a Premier Outletet - ál az eladó közleményében.

A DAV a harmadik nagy értékű ingatlan-adásvételét valósította meg az idei év során a Premier Outlet Centerben lévő tulajdonának értékesítésével. Az elmúlt években a társtulajdonossal együtt kialakított partneri viszony egy jól menedzselt létesítményt eredményezett, amelyet a növekvő bérbeadottság és forgalom is igazolt. A közös üzemeltetési konstrukció nyújtotta lehetőségeket kihasználtuk, a tranzakció eredményeképpen létrejött egységes tulajdonosi irányítás megfelelő alap a létesítmény jövőbeli fejlődéséhez – hangsúlyozta az ügylet kapcsán a pénteki közleményben Horváth Zsolt, a DAV ingatlangazdálkodási vezetője.

Eurimages támogatás a Műanyag égboltnak

1 napja

Az Európa Tanács filmalapja 400 000 euró gyártási támogatást szavazott meg a Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében Műanyag égbolt címmel magyar-szlovák koprodukcióban készülő animációnak.